Skip to main content
25. august 2023

Vejdirektoratet starter nu arbejdet med at bygge en ny bro over E45 ved Horndrupvej

Onsdag den 30. august starter det forberedende arbejde med at bygge en ny bro over E45 Østjyske Motorvej ved Horndrupvej. I første omgang spærrer Vejdirektoratet derfor Horndrupvej og sender trafikanterne i lokalområdet ud på en omkørsel frem mod juli 2024.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA VEJDIREKTORATET

Onsdag den 30. august starter det forberedende arbejde med at bygge en ny bro over E45 Østjyske Motorvej ved Horndrupvej. I første omgang spærrer Vejdirektoratet derfor Horndrupvej og sender trafikanterne i lokalområdet ud på en omkørsel frem mod juli 2024.

Arbejdet med udbygningen af E45 Østjyske Motorvej fra fire til seks spor er i fuld gang. For at få plads til de nye spor skal motorvejsbroen, som fører Horndrupvej over motorvejen syd for Skanderborg, rives ned, og en ny bro bygges op.

Broen ligger mellem <53> Skanderborg S og <54> Ejer Bavnehøj.

Vejdirektoratet har sat gang i en række forberedende arbejder, som skal sikre, at hele broen kan rives ned om natten mellem den 7. og 8. oktober 2023. De forberedende arbejder går blandt andet ud på at miljøsanere broen ved at fjerne asfalten og rense den vandtætte isolering af betonen af.

Horndrupvej spærret i knap et år

Indtil en ny bro står klar, er det nødvendigt at spærre for adgangen over motorvejen ved Horndrupvej både for bilister, cyklister og gående.

Fra onsdag den 30. august 2023 spærrer Vejdirektoratet derfor for det stykke af Horndrupvej, der fører over motorvejen. Vejdirektoratet forventer, at arbejdet med at bygge den nye bro vil være afsluttet juli 2024.

Det betyder, at trafikanterne må benytte sig af en omkørselsrute for at komme over motorvejen.

Se omkørselsruten som er gældende i begge retninger her.

null

Trafikale konsekvenser på E45

Ud over spærring af broen ved Horndrupvej fra den 30. august 2023 til juli 2024 vil arbejdet senere have følgende trafikale konsekvenser på E45 Østjyske Motorvej på en knap to kilometer lang strækning mellem til- og frakørsel <53> Skanderborg S og <54> Ejer Bavnehøj.

  • Fra oktober 2023 til juli 2024 bliver hastighedens sat ned til 80 km/t, og køresporene gøres smallere.
  • I løbet af oktober 2023 vil der i aften- og nattetimerne blive reduceret til et spor i hver retning og 50 km/t.
  • Fra den 7. oktober kl. 19.00 til 8. oktober kl. 09.00 totalspærres motorvejen, imens broen rives ned.

I weekenden den 7. og 8. oktober 2023 opfordrer Vejdirektoratet trafikanterne til nøje at overveje køretidspunkt og rute samt følge godt med i trafikmeldinger.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og de nærmeste beboere til arbejdet.

Information om konkrete vejarbejder og restriktioner for trafikken kan altid ses på Vejdirektoratets trafikkort sammen med øvrige relevante vej- og trafikmeldinger. Læs mere på trafikinfo.dk

Læs mere om udvidelsen af E45 Vejle – Skanderborg

Sådan kører du sikkert forbi et vejarbejde
  • Koncentrer dig om din kørsel
  • Vær opmærksom på ændringer på vejen
  • Respekter hastighedsgrænsen
  • Hold afstand til forankørende
  • Hold din vognbane frem til flettepunktet
  • Vær opmærksom på udrykningskøretøjer