Skip to main content
11. december 2023

Unikt håndboldhold for børn og unge vinder Handicapprisen 2023

HH UNIkids Horsens er et håndboldhold for børn og unge i skolealderen med både synlige og usynlige handicaps. Nu har de vundet Handicapprisen 2023

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA HORSENS KOMMUNE

Hvad kæmper vi for? Sjov – ååååh UNIkids! Sådan lyder håndboldholdet HH UNIkids Horsens sejrsråb. Sejrsråbet rungede forleden ud i kantinen på Center for Arbejde, Udvikling og Læring på Nørrebrogade. Der var al mulig grund til at fejre – HH UNIkids Horsens havde nemlig netop modtaget Handicapprisen 2023.

Prisen uddeles af Horsens Kommune til personer, foreninger eller organisationer, der gør en ekstraordinær indsats for at skabe inklusion og fællesskab for børn, unge og voksne med handicaps.

HH UNIkids Horsens, en del af det landsdækkende Lykkeliga-netværk, er et håndboldhold, for børn og unge i skolealderen med både synlige og usynlige handicaps. Holdet har ikke kun formået at levere imponerende præstationer på håndboldbanen, men har også skabt et positivt fællesskab, hvor alle føler sig velkomne og ligeværdige.

Det var da også et enigt Handicapråd, der havde valgt HH Unikids, som modtager af årets handicappris:

Det er fantastisk at følge Lykkeligas rejse – og at Horsens har sine egen HH UNIkids. Tænk at kunne give så meget glæde samtidig med, at de er aktive og har det sjovt!

Her er alle velkomne – alle anses for at være ligeværdige- hvilket alle børn og unge har brug for, udtalte formanden for Handicaprådet, Gitte Jensen.

Fællesskab på og udenfor banen

Prisen blev modtaget med af holdets træner Dennis Byskov Hansen. Dennis startede sin rejse i HH UNIkids for ca. fem år siden, da han havde sin egen søn med til træning på et nystartet hold, og han blev så grebet af stemningen, oplevelserne og det gode fællesskab i foreningen, at han selv blev træner og nu er én af drivkræfterne bag holdet:

UNIkids er et helt unik. Børn og unge med både synlige og usynlige handicaps får et afbræk fra hverdagen og et fællesskab udenfor skolen. Her er en rigtig god stemning, med kærlige drillerier, knus, kram og masser af smil. Handicapprisen er et flot skulderklap og en anerkendelse af dét, vi sammen har skabt, siger træner Dennis Byskov Hansen.

Det er ikke kun på banen, men også i høj grad udenfor banen, at fællesskaber opstår. Blandt forældrene til håndboldbørnene er der ligeledes opstået et rigtig godt netværk, herunder en kaffeklub, hvor forældrene kan vende udfordringer og få talt om, hvad der ellers fylder i hverdagen.

Det er fantastisk at se den brede opbakning, der er til UNIkids både fra forældre, men også fra en lang række frivillige. Det er en uvurderlig hjælp og nødvendighed for, at vi kan få dette til at lykkedes, siger Dennis Hansen.

En vision, der vokser

Lykkeliga har eksisteret siden 2016, hvor den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen etablerede det første håndboldhold for børn med udviklingshandicap i Aalborg. På baggrund af den overvældende succes udvidede Rikke Nielsen året efter initiativet i samarbejde med reklamemanden Mikael Espesen og andre partnere for at etablere en landsdækkende håndboldliga for udviklingshæmmede børn i alderen 5 til 16 år.

Denne vision har vokset sig stor, og i dag omfatter ligaen omkring 1200 børn og unge fordelt på 80 hold landet over, inklusive Grønland og Færøerne.

Og netop Færøerne står på ønskelisten for næste holdtur:

Vi tager på stævner rundt om i landet. Det er en god måde at komme ud og møde andre og skabe nye fællesskaber på. Næste målsætning er en tur til Færøerne. Det kunne være en dejlig oplevelse for alle, slutter Dennis Hansen.