Skip to main content
15. maj 2024

Skolepatrulje i Horsens Kommune kåret til Årets Skolepatrulje 2024

I den lille by Gedved nord for Horsens kan skolepatruljeeleverne i dag sole sig i, at de er kåret som Årets Skolepatrulje 2024.

Af: Rådet for Sikker Trafik | Foto: Rådet for Sikker Trafik
PRESSEMEDDELELSE

En gang imellem skal der slås et slag for hverdagens helte, og i dag er sådan en dag.

Skolepatruljen på Gedved Skole i Horsens Kommune har nemlig fortjent titlen som Årets Skolepatrulje 2024, og det fejres med hele skolen. Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring står bag kåringen, og der er en stor lokal opbakning fra kommunen, skolen og mange andre.

I år har Rådet for Sikker Trafik modtaget imponerende 1.788 nomineringer af skolepatruljer landet over, hvilket vidner om en enorm opbakning til skolepatruljen blandt forældre, lærere og elever. I udvælgelsesprocessen blandt de mange nomineringer besluttede dommerpanelet, at hæderen i at blive Årets Skolepatrulje 2024 tilfalder skolepatruljen på Gedved Skole.

Skolepatruljen på Gedved Skole går den ekstra mil, når de tager imod særligt de yngste elever i forbindelse med Kys og Farvel, når forældre i en travl hverdag skal aflevere børn i skole. Forældrene kan blive i bilen, mens rollemodellerne i skolepatruljen sørger for, at de mindste elever får en god start på skoledagen. Velfortjent og stort tillykke med titlen som Årets Skolepatrulje, siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Selvom rampelyset i dag falder på skolepatruljen i Gedved, er der hver dag tusindvis af skolepatruljeelever landet over, som også fortjener et klap på skulderen. De står der nemlig hver eneste dag, uanset hvad vejrudsigten forudsiger.

Vi har fået næsten 1800 nomineringer, og det vidner om, hvor mange dygtige skolepatruljer der er i Danmark. Men Gedved Skole havde alligevel lige det ekstra, der gjorde dem til en meget fortjent vinder af Årets Skolepatrulje, siger Mikkel Klausen, chef for uddelinger i LB Forsikring og del af dommerkomiteen i Årets Skolepatrulje.

Anerkendelsen og støtten til alle landets skolepatruljer er enormt vigtig. Rådet for Sikker Trafik opfordrer alle skolepatruljer og skoler i Danmark til at fortsætte det vigtige arbejde og til at indsende nomineringer for at blive Årets Skolepatrulje i 2025.

Dommerpanelets begrundelse

Skolepatruljen er udvalgt blandt cirka 1.788 nomineringer, men dommerpanelet lagde i sit valg særligt vægt på skolepatruljens engagement og vilje til at gøre noget for et lille lokalområde. Dommerpanelet består af repræsentanter fra Politiet, Danske Skoleelever, Skole & Forældre, færdselskontaktlærerne, LB Forsikring og Rådet for Sikker Trafik.

Se udtalelse fra dommerpanelet herunder:

Gedved Skoles skolepatrulje er den regionale vinder i Region Midtjylland, fordi de, ud over at bidrage positivt til trafiksikkerheden på skolevejen, udfører et virkelig fint stykke arbejde i forbindelse med Kys og Farvel. Patruljen tager imod børn, der kommer i bil, åbner døren, hjælper med skoletaske og skaber både glæde og ro i morgentrafikken. Forældrene kan blive i bilen, og det er på alle måder en god idé, mens de yngste bliver taget imod af nogle positive rollemodeller. Det skaber helt sikkert et unikt sammenhold og god stemning på tværs af klasser og årgange, og det vil dommerpanelet gerne belønne. Godt gået og stort tillykke!

Fem regionale vindere

I opløbet til at blive Årets Skolepatrulje 2024 er der tidligere i år kåret fem regionale vindere. De fem skolepatruljer, som blev regionale vindere, modtog hver 5.000 kroner, som de kan bruge på en oplevelse eller udflugt. De fem regionale vindere er:

  • Region Sjælland: Stenlille Skole, 4295 Stenlille.
  • Region Hovedstaden: Fjordlandsskolen afd. Skibby, 4050 Skibby.
  • Region Midtjylland: Gedved Skole, 8751 Gedved.
  • Region Nordjylland: Strandby Skole, 9970 Strandby.
  • Region Syddanmark: Fælleshåbsskolen, 7080 Børkop.

Fakta:

Fakta om Danmarks Skolepatruljer:

  • Det er elever i 6. til 9. klasse, som står skolepatrulje.
  • Omkring 20.000 elever er med i landets skolepatruljer.
  • Skolepatruljerne så første gang dagens lys i Danmark i 1949.

Det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne.