Skip to main content
7. november 2023

Nyt projekt skal få flere unge til at vælge kreativ uddannelse i Horsens

Billedskolen Horsens har igangsat et projekt, der skal forbedre elevtallet og fællesskabet på Visuelt Gymnasium i Horsens.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA HORSENS KOMMUNE

Foto: Beth Justesen

Billedskolen Horsens har igangsat et nyt projekt, der skal øge elevtilgangen og løfte fællesskabet på den kreative uddannelse Visuelt Gymnasium i Horsens. Insero Horsens støtter med 175.000 kroner og lokale erhvervsledere bakker op om projektet.

Visuelt Gymnasium i Horsens er den eneste ordning af sin slags i landet, hvor unge kan gennemføre en tre-årig kreativ grunduddannelse i tæt parløb med en almen gymnasial uddannelse. I sin levetid har op mod 100 unge fra Horsens og omegn været en del af ordningen, men ambitionen er, at Visuelt Gymnasium skal gøre en vigtig forskel for endnu flere unge. Derfor har Billedskolen Horsens igangsat et nyt treårigt projekt.

Visuelt Gymnasium spiller en vigtig rolle i at ruste unge til at følge deres kreative ambitioner. Her kan de i en tidlig alder både specialisere sig inden for de kreative fag, men også opnå en afprøvende tilgang til det at sætte nyt i verden, hvor skitser og fallerede idéer er velkomne. De er i proces. Og dén læring er eftertragtet på vores arbejdsmarked i dag, fordi det er sådan, vi skaber de bedste løsninger. Derfor skal vi øge kendskabet og tilgangen til ordningen markant, siger Helene Engelund, der er leder af Billedskolen Horsens.

Projektet, som løber fra 2023-2026, er blevet bevilget 175.000 fra Insero Horsens og ordningen er derfor i fuld gang med at forfølge ambitionen om at øge antallet af unge, der uddanner sig inden for blandt andet arkitektur, design og illustration.

Kreative unge styrker det lokale erhvervs- og kulturliv

Visuelt Gymnasium tilbyder et studiemiljø, hvor unge kan udvikle deres visuelt kreative kompetencer og selvværd. Undervisningen på Visuelt Gymnasium sikrer, at kreative unge bliver studenter med mod på at skille sig ud og har kompetencerne til at sætte originale idéer i verden. På den måde er ordningen med til at sikre kreative og innovative kompetencer, som i den grad er efterspurgte på fremtidens arbejdsmarked. Ud over virksomhederne, vil også kulturlivet i Horsens Kommune få glæde af, at flere unge forfølger deres kreative ambitioner.

I Insero Horsens er vi stolte over at kunne støtte op om det unikke talentmiljø. Endnu flere unge skal gribe muligheden for at udforske og udvikle de kompetencer, der styrker en visuel og innovativ tilgang til problemløsning og nyskabelse. Vi tror på, at Visuelt Gymnasium kan gøre en markant forskel både for de unge i området og for det lokale erhvervs- og kulturliv, og vi ser frem til at følge udviklingen, siger Berit Lehmann, Medlems- og Bevillingschef hos Insero Horsens.

Som led i projektet har Billedskolen Horsens etableret dialog med en række lokale virksomheder herunder SuperEgo, Velux, Vola og Artlinco, som bakker op om projektets ambitioner.

Et tilbud som Visuelt Gymnasium er unikt og med stor værdi for udviklingen af kreative talenter. Kreativiteten er afgørende for en lang række fag, heriblandt hele bureaubranchen, som er stærkt repræsenteret i Horsens. Vi har brug for, lokalt, at dyrke og bistå disse talenter og dermed bidrage til udviklingen af de mange brancher og fag, som har brug for netop denne arbejdskraft, siger Anders Juel, der er direktør hos reklamebureauet SuperEgo.

Billedskolen Horsens, som driver Visuelt Gymnasium, hører under Kultur- og Eventafdelingen i Horsens Kommune og er således en vigtig del af kommunens ambitiøse kulturindsats for børn og unge. Visuelt Gymnasium udvikles og drives af Billedskolen Horsens i samarbejde med Horsens Gymnasium & HF og Learnmark Horsens. Af øvrige samarbejdspartnere kan nævnes Horsens Kunstmuseum, Horsens Ungdomsskole, MÆRK Byen og Platform K.

Om Visuelt Gymnasium

Visuelt Gymnasium er i dag et tilbud til elever på STX, HTX og HHX i Horsens Kommune og har eksisteret siden 2013. Ordningen har samme struktur som Team Danmark-ordningen. I 2019 blev Visuelt Gymnasium erklæret nationalt talentmiljø af Slots- og Kulturstyrelsen.

Læs mere om Visuelt Gymnasium på www.vigy.dk.