Skip to main content
30. oktober 2025

Nyt initiativ på Bankagerskolen i Horsens skal fremme madglæden og få flere børn med i køkkenet

En ny undersøgelse afslører, at blot 1 ud af 10 danske børn hjælper til i køkkenet mere end to gange om ugen, og mindre end halvdelen deltager i madlavningen hver uge.

Af: HelloFresh | Foto: PR
PRESSEMEDDELELSE

HelloFresh genoptager initiativet Køkkenhelte, der denne gang gennemføres på tre udvalgte skoler.

Som en del af initiativet får eleverne besøg af tv-kokken Hannah Grant, der skal inspirere dem og give praktiske erfaringer med madlavning.

Eleverne på Bankagerkolen kan se frem til nogle spændende madoplevelser i madkundskab de næste to måneder. I samarbejde med HelloFresh har skolen netop udrullet et nyt madprojekt, der blev skudt i gang den 29. oktober med besøg af tv-kokken Hannah Grant.

Initiativet skal sætte fokus på at inkludere børn i madlavningen derhjemme. For der er stadig færre børn i de danske køkkener, viser en ny undersøgelse fra Norstat på vegne af HelloFresh. Under halvdelen af danske børn deltager ved køkkenbordet på ugentlig basis.

Trods den manglende deltagelse mener 87 % af forældrene, at deres børn vil tilegne sig vigtige livskompetencer ved at deltage mere i madlavningen, mens 75 % er enige i, at madlavning bør være en fast del af børns opvækst og dagligdag.

Bankagerskolen får måltidskasser fra HelloFresh og inspiration fra Hannah Grant

Initiativet er allerede kommet godt fra start, hvor Bankagerskolen onsdag den 29. oktober fik besøg af tv-kokken og iværksætter Hannah Grant. Hun underviste eleverne i madlavning og inspirerede dem til at udvikle deres madkundskaber.

Børnene på Bankagerskolen var meget begejstrede og udviste stor lyst til at lære mere om råvarer og madspild. Vores børn er vores madkulturs fremtid, og derfor er det enormt vigtigt, at vi har en generation, som er nysgerrig på maden og kan træffe gode valg i køkkenet. Jeg er meget glad for at deltage i projektet og være med til at sprede madglæde blandt fremtidens køkkenhelte, siger Hannah Grant.

Andreas Støvring, adm. direktør, HelloFresh Norden, ser et stort potentiale i at inddrage børn i madlavningen og fremme deres madkundskaber.

Aftensmaden er et vigtigt øjeblik i hverdagen. Det er et tidspunkt, hvor man kommer tættere på hinanden, uden forstyrrelser, inden pligterne igen kalder. Vi ved fra undersøgelser, at det særligt er midt på ugen, vi har allermest travlt – og dér er det stadig vigtigt, at prioritere hinanden og måltidet, så vi ikke altid ender med takeaway eller hurtige, tilfældige løsninger, fortæller Andreas og fortsætter:

Vi håber, at projektet kan være med til at inspirere børn og give dem selvtillid, så de får lyst til at deltage mere aktivt i madlavningen derhjemme. For det er ikke bare praktisk, men også en meningsfuld og hyggelig måde at være sammen på. Og Køkkenhelte kan hjælpe med at fremme madglæde og gøre en reel forskel for børns madglæde, kundskaber og selvtillid.

HelloFresh bidrager som en del af projektet til hjemkundskabsundervisningen med måltidskasser i løbet af vinteren og foråret 2025.

Mangel på undervisning i madlavning i folkeskolen

Undersøgelsen viser desuden, at der er en generel opfattelse af, at der ikke er nok undervisning i madlavning i folkeskolen.

44 % af forældrene mener, at der mangler mere undervisning i madlavning, og kun 27 % vurderer, at der er tilstrækkelig undervisning.

Projektet vil være med til at udfylde det hul ved at give børnene de nødvendige færdigheder og viden til at tage ansvar for deres egen sundhed, men håber også, at forældrene vil inddrage børnene endnu mere i hjemmet.

Vi håber, at vores initiativ vil inspirere familier til at sætte mere fokus på madlavning som en naturlig del af børns dagligdag. Vi håber, at endnu flere børn vil få lysten til at lave mad, og at forældrene ser det som en hjælp, og ikke en udfordring eller belastning, at børnene kan være med, afslutter Andreas Støvring.