Skip to main content
29. maj 2024

Nu går arbejdet med at bygge det 3. spor på E45 mellem Skanderborg og Horsens i gang

Vejdirektoratet graver nu ud til det ekstra spor på motorvej E45 mellem Skanderborg S og Horsens N. En strækning på 13 kilometer hvor både trafikanter, dyr og naboer har noget at se frem til.

Af: Vejdirektoratet | Foto: Vejdirektoratet
PRESSEMEDDELELSE

Det skal være nemmere og hurtigere at komme frem, når trafikanter skal langs Jylland ad E45.

Derfor udvider Vejdirektoratet motorvejen med et 3. spor, og derfor møder trafikanter lige nu vejarbejde på det meste af strækningen forbi Aarhus og mellem Vejle og Skanderborg.

Det store arbejde er delt op i flere etaper, og nu tager Vejdirektoratet hul på en 13 kilometer lang strækning mellem Skanderborg S og Horsens N.

1 million tons jord, en ny bro og mere plads til samkørsel

Vejdirektoratets entreprenør har fundet den helt store maskinpark frem, for der skal i alt håndteres mere end 1.000.000 tons jord for at få plads til det ekstra spor langs strækningen.

Og så skal der ske en totalombygning af til- og frakørsel <55> Horsens N, hvor ramper og krydsende veje skal flyttes og en ny bro skal bygges – og en gammel rives ned.

En ny og større samkørselsplads på Østbirkvej ved Horsens N er desuden godt nyt for de mange pendlere, nye faunapassager skal sikre, at dyr ikke ender ude på motorvejen, og så får borgere i Tebstrup og på Nymøllevej i Gedved glæde af ny støjafskærmning.

Trafikale konsekvenser

Det er strækningen syd for <53> Skanderborg S til syd for <55> Horsens N, der nu skal have den helt store opgradering.

Her vil trafikanter – ud over de igangværende vejarbejder – møde 80 km/t og smalle spor på hele strækningen. Imens trafikken bliver omlagt, vil der forekomme perioder med 50 km/t i aften- og nattetimerne.

Vi gør hvad, vi kan for at opretholde trafikken på motorvejen gennem hele projektet, men vi vil til gengæld gerne komme med en bøn til trafikanterne. Find tålmodigheden frem, kør opmærksomt og vis hensyn til de vejarbejdere, der arbejder på eller under vejen, siger projektchef i Vejdirektoratet John Kjærsgaard.

Sådan forholder du dig ved udrykning

De nye spor vil løbende blive taget i brug fra udgangen af 2025 og frem mod 2027.

Vejdirektoratet udbygger motorvej E45 mellem Kolding og Randers flere steder på en i alt 60 km lang strækning. Læs mere om udvidelsen af E45 og hold dig opdateret på de trafikale gener, mens der bygges på trafikinfo.dk

Foto: Vejdirektoratet