Skip to main content
21. juni 2024

Mindeplade sættes op ved Campus: Vagn Ry Nielsen æres for sin kæmpe indsats for Horsens

I sin tid som borgmester i Horsens Kommune arbejdede Vagn Ry Nielsen for, at alle horsensianere kunne ranke ryggen og være stolte af sin by. Nu æres den tidligere borgmester med en mindeplade ved Campus Horsens.

Af: Horsens Kommune | Foto: Horsens Kommune

I sine år som borgmester for Horsens Kommune satte Vagn Ry Nielsen store aftryk, og det bliver nu markeret med en mindeplade, der bliver sat op ved VIA University College i Horsens. Indvielsen af mindepladen finder sted mandag den 24. juni 2024, hvor flere talere vil sætte ord på, hvilken betydning Vagn Ry Nielsen har haft for Horsens Kommune, mens han var borgmester fra 1994 til 2006.

Vagn Ry Nielsen havde en usædvanlig stor kærlighed til og stolthed over Horsens Kommune, og han skabte i sin tid som borgmester rigtig mange flotte resultater til gavn for hele kommunen. Det gjorde han bl.a. på unge- og uddannelsesområdet, som var to blandt mange, der stod hans hjerte særligt nært. Jeg glæder mig derfor over, at vi kan mindes og ære Vagn Ry på en helt central placering på campusområdet, og jeg er sikker på, han ville glæde sig rigtig meget, hvis han kunne se, hvordan hele området på og omkring Campus ser ud i dag, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Sammen med afsløringen af mindepladen bliver den officielle navngivning af pladsen – Vagn Ry Nielsens Plads – hvor mindepladen er placeret, også markeret.

Vagn Ry Nielsens familie er også glade og stolte over opsætningen af mindepladen.

Det glæder os at se, hvordan min fars dedikation og arbejde som borgmester har afsat spor, der kan ses i Horsens den dag i dag. Vi er som familie stolte over, at hans arbejde bliver anerkendt på denne måde, siger Rasmus Ry Nielsen.

En ære for VIA

Til indvielsen deltager også flere repræsentanter fra VIA University College, som lægger grund til mindepladen.

For Vagn Ry var Horsens’ position som en attraktiv uddannelsesby rigtig central. Derfor er det både vigtigt og en ære for os, at mindepladen er placeret lige ved den brede vifte af ingeniør-, velfærds- og øvrige professionsuddannelser, som VIA udbyder i Horsens. Med den centrale placering vil Vagn Ry blive mindet af de mange, som hver eneste dag kommer til og fra Campus Horsens i hjertet af Horsens, siger Helle Kryger Aggerholm, forsknings- og udviklingsdirektør ved VIA University College.

Programmet for indvielsen er som følgende:

  • Velkomst og tale ved borgmester Peter Sørensen
  • Tale ved Helle Kryger Aggerholm, forsknings- og udviklingsdirektør ved VIA University College
  • Tale ved Rasmus Ry Nielsen

Interesserede er velkomne til at deltage ved indvielsen af mindepladen kl. 09.30 – 11.00 mandag den 24. juni. Indvielsen finder sted på Vagn Ry Nielsens Plads på VIA University College. Adressen er Banegårdsgade 2, der ligger ved boldbanen bag VIA.