Skip to main content
8. februar 2024

Iværksætter udfordrer ejendomsmæglerbranchen med ny boligportal

Nyt koncept skal gøre det nemmere at få fat i drømmeboligen. Online-platform med unikt koncept giver købere mulighed for at rette anonym henvendelse til samtlige 3,6 millioner danske boliger – også dem som ikke er sat til salg.

Af: kee.dk | Foto: kee.dk

Hvorfor skal boligmarkedet styres af sælgerne og ikke af køberne og deres ønsker? Sådan spurgte Christian Jessen sig selv efter flere år som ejendomsmægler. Spørgsmålet har nu dannet grundlag for hans nye koncept, kee.dk der gør det lettere for køberen at få fat i drømmeboligen i stedet for at gå og vente på, at den måske en dag bliver sat til salg.

Det findes lige nu i omegnen af 50.000 danske boliger til salg i det kendte marked, men samlet er der 3,6 millioner boliger at vælge imellem. Ved at række ud til alle boliger og afklare muligheden for en handel med et professionelt set-up og seriøse henvendelser åbner kee.dk nu døren til alle boliger, der endnu ikke er til salg og undersøger muligheden for en handel. Den pågældende boligejer, som ofte tager henvendelsen som et kompliment, har derefter mulighed for at svare ja eller nej til at høre mere.

I min tid som ejendomsmægler og vurderingsansvarlig i kreditforeninger har jeg ofte undret mig over, at boligmarkedet alene styres af sælgers boligannoncer. Drømmeboligen er måske til salg på den helt rigtige placering, hvis du tør spørge, og man bør jo som køber nemt og gnidningsfrit kunne byde på alle boliger, uden at man skal føle, at man trænger sig på. Det var de overvejelser, der fik mig til at tænke, at det må der da være et marked for, fortæller Christian Jessen og uddyber:

Vi kan ikke købe os til kunderne, og vi er derfor nødt til at lave det bedst mulige koncept, som gør, at køberne vælger os til på den lange bane. Vi har fokus på at skabe det helt rigtige match for de interesserede køber, der har spottet en eller flere boliger på en drømmebeliggenhed.

Innovativ og anonym boligsøgning

En af de danskere, som i jagten på drømmeboligen allerede har anvendt kee.dk, er 38-årige Casper Junge fra Frederiksberg.

Det tog mig lidt lige at fange modellen, men derefter vil jeg sige, at det er en fantastisk ny og innovative måde at finde et nyt sted at bo. Det, der tiltalte mig utrolig meget var, at jeg havde muligheden for at være anonym, da vi gerne ville blive ved med være i samme område, Men vi ville helst ikke have, at ”hele vejen” til at vide, at vi kigger efter et nyt sted, fortæller Casper Junge og uddyber:

Vi sendte breve ud til tre interessante boliger, og der var interesse fra en af dem, hvilket jeg var positivt overrasket over. Kee.dk har hjulpet med kontakten mellem os som interesseret køber og ejeren af boligen, og serviceniveauet og supporten undervejs har virkelig hjulpet os godt på vej mod en forhåbentlig handel.

’Alt tjekket, men søger i dette område’

Ifølge Christian Jessen var de mange Facebook-sider med skuffesalg ligeledes med til at sætte gang i projektet.

Der findes tusindvis af boligkøbere på Facebook-sider med skuffesalg, som skriver: ’Alt tjekket på Boligsiden.dk, men søger i dette område’. Det kan eksempelvis være en københavners søgen efter et sommerhus på drømmeplaceringen ved Vesterhavet eller en børnefamilie, der ikke vil flytte for langt væk i forhold til eksempelvis skole og fritidsaktiviteter. Alle disse personer rækker vi nu ud til, og giver dem et alternativ i jagten på drømmeboligen.

Kortvisningen på kee.dk, som ikke findes andre steder i Danmark, viser alle offentlige ejendomsdata og giver brugeren mulighed for at selektere på område, vejplacering, energimærke samt antal kvadratmeter og rum i boligen. Kee.dk samarbejder desuden med landsdækkende advokathuse, som sikrer en tryg bolighandel fra start til slut.

Fakta:

KEE er en platform og en service, der har fokus på at skabe kontakt mellem køber og sælger – med henblik på bolig-selvsalg. KEE hjælper boligkøbere med at finde den rigtige bolig og boligejere med at sælge uden mæglersalær. Se mere på www.kee.dk