Skip to main content
7. juni 2023

Hybridbane på Nordstern Arena

Anlæggelse af nyt græstæppe og hybridbane går i gang umiddelbart efter stadionkoncert med The Weeknd den 14.juni.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA HORSENS KOMMUNE

Anlæggelse af nyt græstæppe går i gang umiddelbart efter stadionkoncert med The Weeknd den 14.juni.

Umiddelbart efter The Weeknd har givet koncert på Nordstern Arena onsdag den 14. juni går arbejdet i gang med at anlægge et helt nyt græstæppe på stadion.

Det nye underlag bliver en hybridbane, og dermed får Nordstern Arena en betydelig opgradering. En hybridbane består af naturligt græs, der sås i et underliggende net, hvilket skaber en langt mere holdbar og ensartet bane, end den hidtidige bane af naturgræs.

Den nye hybridbane er blandt andet finansieret gennem et tilskud på en million kroner fra DBU’s Hybridbanepulje – en pulje på i alt 10 mio. kr., som DBU etablerede i 2022, og som skal udvikle og udbrede hybridbaner i Danmark.

Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, er utrolig glad for, at Nordstern Arena nu forsynes med en hybridbane.

Det er en klar opgradering af baneforholdene, og det betyder bedre forhold for AC Horsens. Det betyder også, at vi nu nemmere kan komme i betragtning til afvikling af eksempelvis landskampe. Samtidig er jeg meget tilfreds med tilskuddet fra DBU, som jo er en understregning af det virkelig fine samarbejde, vi på flere fronter har med DBU, siger Peter Sørensen.

Også hos AC Horsens er der stor tilfredshed med opgraderingen af banen på Nordstern Arena.

Vi er rigtig glade for, at Horsens Kommune nu kommer os i møde med en hybridbane. Og der er ingen tvivl om, at vi bliver mere konkurrencedygtige med bedre baneforhold. På lidt længere sigt håber vi på, at vi kan få løftet vores træningsfaciliteter yderligere, og det arbejder vi også på at skaffe finansiering til

Siger formanden for AC Horsens’ bestyrelse, Claus Olsen, som understreger, at han er glad for samarbejdet med Horsens Kommune.

Ifølge chefen for Forum Horsens, Martin Bjørn, går anlægsarbejdet i gang umiddelbart efter, at The Weeknd har forladt stadion, og det forventes, at det nye græstæppe er klar til spil ca. seks uger senere.

Det lyder samtidig fra Martin Bjørn, at man har valgt en form for hybridbane, der i forbindelse med koncerter på stadion kan rulles af og lægges på køl – og efterfølgende rulles på igen efter koncerten.