Skip to main content
2. august 2023

Endnu en skulptur på vej: Nu indvies unik skulptur af Michael Kvium ved lystbådehavnen i Horsens

Inden længe bliver Horsens Kommunes skulpturallé endnu en skulptur rigere. Den nye skulptur er lavet af den Horsens-fødte kunstner Michael Kvium.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA HORSENS KOMMUNE

Den nye skulptur afsløres den 10. august med besøg af kunstneren selv.

Inden længe bliver Horsens Kommunes skulpturallé endnu en skulptur rigere. Den nye skulptur er en bronzeskulptur, som bliver placeret ved Horsens Marina på gangstien ved lystbådehavnen. Den er lavet af den Horsens-fødte kunstner Michael Kvium, der har skabt skulpturen særligt til Horsens.

Skulpturen, der forestiller en person, som er ved at tage en strømpe på, skal symbolisere menneskets blindhed for hverdagens gøremål, lyder det fra Michael Kvium.

Jeg forestiller mig en person balancerende på ét ben i en hverdagssituation, vi nok alle kender. Til trods for, at handlingen gentages dag for dag, år efter år, tillægger vi den ikke nogen betydning. Vi opbygger en blindhed, og hverdagen usynliggøres for os. Først når denne hverdag fratages os, vil vi se i hvor høj grad hele vores liv er rodfæstet i netop denne og de rutiner, den er skabt af, siger han.

Gennem årene har Michael Kvium gennem sin kunst forsøgt at afdække netop de lag af blindhed, der som oftest skjuler bevidsthedslag og betydninger, der er grundlæggende for det menneskelige, forklarer Michael Kvium.

Vi drages ofte af det spektakulære på bekostning af det nære og overser det spektakulære i det tilsyneladende enkle. Det tog os år at lære kunsten at stå på ét ben, og med årene vil vi langsomt miste denne lærdom igen – denne simple ting vi tog for givet og glemte at værdsætte, siger han.

Michael Kvium vil selv være til stede på dagen og sige et par ord om skulpturen, ligesom borgmester Peter Sørensen også holder en tale.  

Skulpturen er generøst skænket af Aase Margrethe Hansen, som bor i Horsens. Hun vil også være til stede til afsløringen.

Skulpturen bliver nummer 19 på Horsens Kommunes skulpturalle, der strækker sig fra banegården til lystbådehavnen med skulpturer af blandt andre Maria Rubinke, Christian Lemmerz, Tal R og Michael Kvium. 

Alle er velkomne til at deltage I afsløringen ved gangstien ved lystbådehavnen torsdag den 10. august klokken 11.30.