Skip to main content
10. juni 2024

Inspirerende danskere hjælper i ny bog unge til at reflektere over livet.

Margrethe Vestager, Emma Holten, Lars Seier, Özlem Cekic, Glenn Bech, Kristian Von Hornsleth og Svend Brinkmann stiller i bogen sammen med 45 lige så inspirerende danskere 150 kloge spørgsmål til unge til fordel for sygdomsramte børnefamilier.

Af: Akademiet for Fællesskabende unge | Foto: Akademiet for Fællesskabende unge
PRESSEMEDDELELSE

Om udgivelsen af bogen “150 spørgsmål”

“Vi unge gider ikke velmenende voksne, der fortæller os hvad vi skal gøre eller mene. Vi har lært at være kritiske og selv sige til og fra – så hjælp os hellere med at formulere livets store og små spørgsmål.”

I en ny bog stiller Margrethe Vestager, Emma Holten, Lars Seier, Özlem Cekic, Glenn Bech, Kristian Von Hornsleth og Svend Brinkmann sammen med 45 lige så inspirerende danskere 150 spørgsmål til unge.

3 ugentlige spørgsmål til et dannende sabbatår – eller 3 daglige spørgsmål til en spændende sommerferie. Spørgsmål, der gør dig klogere på dit liv – spørgsmål, som stillerne måske selv havde ønsket, at nogen havde stillet dem, da de var teenagere.

Akademiet for Fællesskabende Unge (AFU) har bedt 52 inspirerende og succesfulde voksne om deres bud på vigtige spørgsmål, som vi kan reflektere over i sommerferien eller sabbatårene.

Özlem Cekic indrammer projektet:

“Unge skal vide, at de har magt til at forandre verden. Men for at kunne bevæge verden, er de nødt til at starte med at bevæge sig selv. Derfor betyder det noget, at de stopper op og tænker over, hvilken forskel de vil gøre.” siger Özlem
Cekic.

Lars Seier Christensen håber, at bogen vil hjælpe unge i overvejelserne af deres fremtidsplaner:

“Det er en rigtig god ide at tænke nøje over sine værdier og prioriteter, og gode spørgsmål kan fremme den proces. Som erhvervsmand er det naturligt for mig at forsøge at hjælpe studenterne til at overveje, hvilken vej de skal søge i deres arbejdsliv og hvordan de vil prioritere og/eller kombinere arbejde, ansvar og fritid.”

At både spørgsmål og de unges svar kommer på papir er vigtigt.

“Det er veldokumenteret at vi bruger alt for lidt tid på introspektion og refleksion pga smartphonen. Ærgerligt nok, da man ved at den indadvendte opmærksomhed er lige så vigtig for hjernens trivsel som den udadvendte. Derfor er sådan en bog mere nødvendig end nogensinde før” fortæller forfatter og foredragsholder Marie Magne Brixtofte.

Tidligere verdensmester i roning Mette Bloch er helt enig:

“Det hele går så stærkt. Hvis ikke du indimellem stopper op, sætter dig ned og lader en kuglepen formulere tanker, drømme, mål og visioner ned på papiret vil du opdage, at du løber tør for tid, før du har formet det liv, du gerne ville have levet. At bruge tid på at reflektere og kreere er livets essens.”

Omslaget er doneret af Kristian Von Hornsleth, der også stiller 3 spørgsmål inde i bogen.